За едно по – хубаво и позитивно отношение

Пътят към щастието за всеки един е строго индивидуално. Но това са само няколко примера за неща, които винаги могат да ви заредят, усмихнат и подобрят настроението ви!

1) Още с първото отваряне на очите си… Благодарете – затова,че сте живи, здрави и се събуждате; за новият ден, че имате възможността да посрещнете този нов ден и да го изживеете! Благодарете за всичко, което може да се сетите, че имате! 🙂

2)  Променете погледа си върху нещата, винаги гледайте от светлата – позитивната им страна.
Разумът може да ви подтикне към негативната страна. Но, не позволявайте това да се случи. Подхранвайте с енергия това, което Желаете, а не това, от което се страхувате или не желаете!

3)  Мислете за РЕШЕНИЯТА на проблемите, а не за ПРОБЛЕМИТЕ.

4)  Слушайте отпускаща, позитивна и  мотивираща музика.

5)  Ако гледате телевизия, гледайте предимно позитивни материали – комедии и т.н.

6) Всеки ден отделете малко време за някоя позитивна книга или просто четене на някакъв позитивен параграф, мисъл.

7)  Контролирайте мислите си. Винаги когато се усетите, че мислите са ви негативни – мислете за нещо хубаво и зареждащо ви с енергия.

8)  Мислете върху нещата, които сте постигнали, а не за нещата, които не сте! Мислете и  за нещата, които ЩЕ постигнете в близък или далечен план.

Понякога денят ви започва с няколко неща за свършване, но вечерта да се окаже, че не сте успели да направите всичко планувано.
Това ще ви обърка и ще ви направи леко нещастен/на.
В такива ситуации, погледнете какво сте свършили – малко или много. И се поощрете за нещата, които сте свършили! И не се съдете за нещата, които не сте! 🙂

9)  Ако имате любими занимания – правете ги поне за малко – и възможно най-често.

10)  Всеки ден правете поне веднъж едно нещо, за да направите някой щастлив. Възможностите за това са безкрайни. Когато направите някой щастлив
– това и вас ще ви направи щастливи (не го правете за изгода, или за да накарате някой да ви благодари. Направете го от сърце, без очаквания ).

11)  Очаквайте само щастие  и то ще дойде. Очаквайте го с чувство на заслуженост, защото Заслужаваш и имаш това право – да бъдеш Щастлив!

12) Не завиждайте на хора, които са щастливи, радвайте се на тяхното щастие.

13)  По-често използвай, изказвай..мисли за   Обич, Прошка, Благодарност! Раздавай от себе си обичта..не я пази за себе си..не я спирай..раздавай я..независимо как ще се приеме..това е енергия-положителна, която всеки би могла да стопли!

14)  Комуникирайте с щастливите хора, учете се от тях. Запомнете – ЩАСТИЕТО Е ЗАРАЗНО.

15)  Не преживявайте нещата силно, когато те не се случват така както са били планирани. Спокойствието в такива моменти е важно! Приемете, че може би не се е случило защото не е било най-доброто за момента за вас!
Това ще Ви даде възможност да мислите трезво и да контролирате ситуацията, а не да загубите контрола над себе си.
Това не означава да сте БЕЗРАЗЛИЧНИ, това е приемане на добрите и лошите неща и способността да останете балансирани.
Това е равносилно, винаги да се стремите към вътрешния мир, което е ключ към вашето щастието.

16)  Нека усмивката бъде с вас навсякъде!

 

автор: Petya Vasileva

Вашият коментар